Sony lanserer 12 nye 4K Ultra HD tv-er på tvers av fire serier i år. Øverst blant disse troner toppmodellene X900C, X930C og X940C, skriver Lyd og Bilde.

Sony Bravia X900C
X900C-serien byr på et nytt «Floating Style»-design og er faktisk verdens tynneste TV (ca. 4.9 mm på sitt tynneste). Tv-en kommer med en spesiell veggbrakett som tillater å henge den svært tett på veggen.

Sony Bravia X930C
Sony viser også frem X930C-serien, som utseendemessig ligner fjorårets Bravia X900B serie. Blant nyhetene er støtte for høyoppløst lydteknologi «Hi-Res» kompatible høyttalere, med Sonys DSEE HX-teknologi som oppskalerer komprimert lyd fra TV-sendinger og andre kilder til nært opp til Hi-Res-nivå.

Bruker Android

Felles for alle Sonys 4K-modeller for 2015 er at de bruker en ny og forbedret 4K X1 bildeprosessor som både oppskalerer alt av innhold til 4K, men også justerer bildebehandlingen i henhold til kvaliteten på innholdet, avhengig av om det er tv, Youtube, Netflix og optimaliserer bildekvaliteten.

Sonys 2015-modeller er basert på Googles Android L operativsystem for tv, og støtter Google Cast teknikk som lar deg streame musikk, bilder og video mellom mobiler, nettbrett, pc-er og tv-skjermen enklere enn før.

Sonys kostbare toppmodell fra fjoråret, X950B videreføres i år. I stedet kommer en ny og mindre 75-tommer som kanskje blir mer interessant og ikke minst mer tilgjengelig. Denne har mye til felles med X950B, deriblant et bildepanel med ekte led-baklys for bedre kontrast og svartnivå. Kombinert med Sonys forbedrede bildeprosessering kan det dreie seg om en riktig godbit som vi ser frem til å sjekke ut.

Les flere CES-nyheter hos Lyd og Bilde.

Les også:
Nå skal tv-en ha «kvanteprikker»
Ny «bananofon» fra LG (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.