Denne artikkelen er hentet fra Lyd og Bildes CES-dekning.

LG sparket i gang CES-messen med å vise frem en bred portefølje av luksusprodukter under modellnavnet «Signature». En serie bestående av både hjemmeelektronikk og hvitevarer av den virkelig påkostede sorten.

Av disse var det naturligvis den nye OLED-toppmodellen 77G6 som vekket størst interesse for vår del. LG har virkelig slått på stortromma og hyret inn Torsten Valeur fra David Lewis Designers (kjent for formgivningen av en rekke Bang & Olufsen produkter) til å designe den nye modellen. Det har resultert i en rekordtynn (2,57 millimeter) og flat skjerm, hvor alt av elektronikk, tilkoblinger og høyttalere ligger skjult i sokkelen.

Klargjort for HDR

LG har som forventet også gitt bildekvaliteten en omgang med tryllestaven. 7766 er basert på et nytt panel med økt lysstyrke, sterkere kontrast og bredere fargespekter sammenlignet med tidligere OLED-modeller. LG har riktignok ikke klart å øke lysstyrken i så stor grad at den kan matche det kanonsterke lyset fra for eksempel en bakbelyst LED-TV, men de er raskt ute med å påpeke at OLED-teknikkens overlegne svartnivå kompenserer for dette. Som følge av dette oppfyller skjermen de nye kravene fra UHD Alliance og Dolby, for å være klargjort og godkjent for HDR videoinnhold.

LG forventer nok ikke å selge bøttevis av den nye toppmodellen med det første. Med mindre du er det man på Las Vegiansk kaller en «high roller», blir den nok for kostbar. Hensikten med 77G6 er nok først og fremst å vise hvor langt man kan dra OLED-teknikken per dags dato. Vi forventer å få flere mindre og rimeligere OLED-skjermer fra LG her på CES-messen.

Prisen er ennå ikke bekreftet, men tidligere 77″ modeller fra LG har vært gjort et byks opp i pris sammenlignet med 65″ modeller som 65EF950V.

Se alle våre CES-nyheter her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.