Denne artikkelen er hentet fra Lyd og Bildes CES-dekning.

Samsungs pressekonferanse er en av de trendsettende begivenhetene på CES-messen. I år var vi heldige og fikk anledning til å delta på en forhåndsvisning av Samsungs nye TV-modeller, før de ble avslørt for hele verden.

S’UHD modellene ble i sin tid lansert som en konkurrent til bla LG sine kritikerroste OLED-skjermer. Mens LG har satset tungt på masseproduksjon av OLED-paneler valgte Samsung å skvise ut enda høyere ytelse fra den tradisjonelle LCD-teknikken. På bakgrunn av dette var vi unektelig ganske spente på hva koreanerne ville trekke ut av ermet i år. Svaret vil muligens skuffe de som håpet på større utvalg av OLED, men Samsung har som tidligere antydet valgt å bygge videre på S’UHD konseptet i år også.

S-UHD med Quantum Dots

If it aint’t broke, don’t fix it, heter det, og det ser ut til å være Samsungs motto i år også. Årets nye S-UHD modeller bruker fortsatt LCD med kant- eller bak-LED, kombinert med avansert quantum dot teknikk for å hente ut ekstra fargenyanser, lysstyrke og kontrast. Dette er ekstra tydelig på det nye flaggskipet KS9500:, arvtageren til dagens JS9505.

Samsung har gjort en grundig jobb med «clean» design: Baksiden er helt glatt uten synlige skruer, og ledningene trekkes skjult gjennom sokkelen. En bonus for oss bildeentusiaster er det «Ultra black/minimum glare» frontglasset som reduserer gjenskinn fra omgivelsene.

Ny Smart Hub

Samsung har også gitt sitt Smart Hub brukergrensesnitt en ansiktsløftning. Den viktigste forandringen er at man nå i prinsipp får tilgang til alle typer innhold rett fra startskjermen. Samsung-skjermen kartlegger ditt bruk av TV-en og legger opp snarveier til de mest sette programmene og seriene, inkludert dem man finner på Netflix eller andre tjenester.

Smart Home

Samsung ønsker at TV-ens Smart Hub også skal kunne fungere som et nav i det smarte hjemmet. TV-en vil komme med apps og styringsprogramvare som er kompatibel med en rekke ulike enheter som belysning, alarmsystemer og overvåkningskameraer, babymonitorer og mye mer.

Syltynn designmodell

Toppmodellen KS9500 er ikke spesielt fæl å se på synes vi, men Samsung har tydeligvis ønsket å strekke strikken enda lenger. Derfor viser de også frem en ny og ekstremt slank designmodell i 9-serien: Kun 3 millimeter tykk på det tynneste, og med en utrolig flott, sømløs «bezel-less» design som høstet mye anerkjennelse i salen.

For å gjøre TV-en så slank som dette har Samsung flyttet tilkoblingene til en ekstern boks (såkalt One Connection), hvor strøm og signal føres opp til skjermen gjennom en skjult kanal i sokkelen. Byggekvaliteten og den designmessige utførelsen ligger faktisk et hakk opp fra hva vi har sett fra Samsung tidligere.

Foruten prestisjemodellene i 9-serien kunne Samsung også avsløre at S-UHD serien vil bli utvidet med flere beslektede modeller.

Du kan lese hele artikkelen med bilder her.

Se alle våre CES-nyheter her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.