Det har vært mange spekulasjoner og mye hemmelighetskremmeri om selskapet Faraday Future og den nye konseptbilen som sies å være i krysningen mellom bilbransje og teknologibransje.

Mandag kveld ble elbilen som tidligere annonsert vist frem for første gang på teknologimessen CES i Las Vegas.

Eksperter mener bilen mer ligner på  Batmans «Batmobile» enn noe man finner på veiene i dag. Faraday Future er finansiert av en kinesisk internett-milliardær, skriver FT.com.

Foto: David Paul Morris/
Foto: David Paul Morris/ (Foto: Bloomberg)
 

På veien om to år?

Den nye elbilen har fire motorer, sies å ha 1.000 hestekrefter og skal gjøre 0-100 km/t på tre sekunder.

Faraday Future sier planen er å ha de første bilene klare for salg om to års tid, skriver BBC.com. Det er imidlertid usikkert om de første bilene som vil bli produsert vil være lik konseptbilen som ble vist frem mandag.

Selskapet har lovet å investere over én milliard dollar i en ny fabrikk som vil bli bygget i nærheten av Las Vegas. På sikt vil fabrikken få over 4.500 ansatte.

Nordmann sentral i nyskapende Tesla-konkurrent

Se selskapets egne bilder av racerbilen:

 

 

Les også: Mystisk Tesla-utfordrer gir full gass med nytt «super-team»

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Økte Model S-leveransene med 75 prosent