Frost og haglvær har gjort stor skade på drueavlingene i noen av Frankrikes viktigste vinregioner, melder Bloomberg.

Områdene Champagne, Burgund og Loire er hardt rammet. Skadene kan føre til at landets vinproduksjon blir den laveste på tre år, skriver mediehuset.

Franske myndigheter beregner at produksjonen vil synke med 7,9 prosent. I Champagne er hver fjerde vingård rammet, og produksjonen er ventet å synke med 27 prosent.

Fallet skyldes hovedsakelig frost på avlingene, men også skader fra haglvær i Charentes og Burgund-Beaujolais, forteller det franske landbruksdepartementet.

I Burgund-Beaujolais, der noen av verdens dyreste og mest berømte viner produseres, kan produksjonsfallet bli 23 prosent, frykter departementet.

Les mer på DN.no:

Kraftmegler Einar Aas satser på Spania-eiendom: Satser 100 mill. i Marbella  

Asia i dag: Frykt for kinesisk mareritt for Apple  

Sluttpakken til Sigrid (30) skal brukes til å bygge buffer

Medisinstudiet ved UiOhar landets høyeste karakterkrav, men studieledelsen er usikker på om den slipper inn de beste legene: Vil ikke bare ha de skoleflinke  (DN+)

Nordmenn lar sparepengene forsvinne i banken  (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.