Det viste nye prognoser som det franske landbruksdepartementet la fram mandag.

Ifølge tallene er det ventet at franske vingårder vil produsere til sammen 46,5 millioner hektoliter i år, et fall på ett prosent sammenlignet med 2014. Produksjonen er samtidig høyere enn gjennomsnittet de fem siste årene.

Anslagene er basert på data som er samlet inn i august, og endelig produksjonsnivå kan endre seg avhengig av værforholdene.

Departementet sier de fleste vindistriktene klarte seg gjennom hetebølgen i starten av sommeren, men at noen steder viste tegn på tørke.

I de berømte vindistriktene Burgunder og Beaujolais er årets druer små, særlig for rødvin, og i disse områdene er det ventet at produksjonen vil falle med hele 11 prosent sammenlignet med i fjor. Det samme gjelder for Champagne-distriktet. I Bordeaux-distriktet faller derimot produksjonen bare med 1 prosent.

Til tross for at produksjonen blir mindre, vil kvaliteten på vinen være god, ifølge industrien selv.

– I motsetning til mange avlinger som blir rammet av hete, «liker» vindruer å lide, og vi foretrekker heller for lite enn for mye regn, sier Guillaume Lapaque, leder for bransjeorganisasjonene i to franske regioner. (©NTB) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.