Borgarting lagmannsrett forkaster anken fra de franske saksøkerne.

Frogner-restauranten var saksøkt av Institut National de l’Origine et de la Qualité (INAO), et statlig fransk organ som kan sammenlignes med Mattilsynet i Norge, og Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne (CIVC), som er en sammenslutning av de vinhusene i området Champagne i Frankrike som har lov til å bruke betegnelsen champagne.

Saksøkerne mente navnet Champagneria innbar en utvanning av begrepet champagne, og viste til en rekke andre dommer i flere andre land som har slått ned på slik navnebruk.

Men Oslo tingrett og nå Borgarting lagmannsrett mener at Champagnerias virksomhet ikke er i strid med loven. Anken etter frifinnelsen i tingretten ble forkastet av lagmannsretten, og saksøker ble dømt til å betale 390.038 kroner i sakskostnader. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.