Ved 18-tiden torsdag kveld ble det meldt om flere eksplosjoner og skudd i den østbelgiske byen Verviers.

Belgisk politi mener gruppen som var mål for antiterroraksjonen i Verviers torsdag, var i ferd med å begå terrorangrep, opplyser påtalemyndigheten i Brussel.

Politiet tror gruppen var i ferd med å iverksette terrorangrep «i stor skala», opplyser statsadvokaten.

Radikale islamister

Politiaksjonen skal være rettet mot radikale islamister, og avisen Le Meuse siterer en ikke navngitt politikilde som sier «vi har avverget et belgisk Charlie Hebdo».

Det skal være snakk om tre hjemvendte Syria-farere, og de skal ha hatt tilknytning til Amedy Coulibaly, som drepte fire gisler i terrorangrepet på et jødisk supermarked i Paris forrige uke, melder TV-stasjonen LCI og avisen Le Soir.

Meldingene om minst to drepte er ikke bekreftet fra offisielt hold, men belgisk påtalemyndighet har varslet en pressekonferanse torsdag kveld.

Flere aksjoner

Onsdag ble det kjent at de tre terroristene som drepte 17 mennesker i Frankrike forrige uke, trolig kjøpte våpen fra en våpenhandler i Belgia.

Ifølge RTBF har belgisk politi gjennomført antiterroraksjoner flere steder i landet torsdag, og det ble meldt om flere eksplosjoner i et boligområde i Verviers.

– Jeg hørte noe som lignet en eksplosjon, etterfulgt av flere skudd, sier en innbygger i området til RTL.

En annen beboer hevder å ha hørt maskinpistolild i ti minutter.

Flere eksplosjoner

Kringkasteren RTBF melder at flere personer er pågrepet i Verviers etter at politiet gikk til aksjon mot en gruppe som mistenkes for terrorvirksomhet. En kilde sier gjentatte ganger til nyhetsbyrået AFP at hendelsen er «jihadist-relatert».

– En aksjon er i gang, sier en annen kilde ved ordførerens kontor til det franske nyhetsbyrået.

Bilder publisert på Twitter viser politibiler og ambulanser som blokkerer en gate i nærheten av Verviers jernbanestasjon. Verviers ligger i provinsen Liege drøyt 50.000 innbyggere.

Flere antiterroraksjoner

Et øyevitne i Verviers forteller til kringkasteren at en maskert politimann ba ham om å fjerne seg fra stedet.

Nyhetsbyrået Belga melder at flere er såret, og at politiets arbeid på stedet fortsatt pågår.

To øyevitner forteller til henholdsvis La Libre og Le Soir at de så to svartkledde menn i 20-30-årene løpe fra stedet etter en eksplosjon. Vitnene forteller at de hadde nordafrikansk eller arabisk utseende. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.