Myndighetene i Venezuela tok mandag over kontrollen i tre mindre banker og beordret at to andre finansinstitusjoner skulle stenge.

– For å kunne garantere et sunt nasjonalt bank- og finansvesen har styret vedtatt å gripe inn i de følgende selskapene: InverUnion Banco Comercial, Banco Del Sol og Mi Casa, heter det i en uttalelse fra tilsynet Sudeban.

Ifølge Sudban har bankene hatt alvorlige problemer i administrasjonen og ledelsen som har resultert i manglende likviditet til å dekke de kortsiktige forpliktelsene.

Investeringsbankene Baninvest og Banco Real de Desarrollo er lagt ned.

Som et ledd i å sosialisere finanssektoren har president Hugo Chávez’ regjeringen siden november avviklet åtte små og mellomstore banker, skriver AFP. Fire av disse bankene ble nasjonalisert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.