Venezuelas president Hugo Chávez utplasserer soldater for å sikre at ingen øker prisene etter nedskrivningen av landets valuta.

– Akkurat nå er det ingen grunn til at noen skal øke prisen på noe som helst. Jeg vil utplassere soldater fra heimevernet for å bekjempe spekulasjon, sier Chávez.

Staten vil gripe inn mot selskaper av en hvilken som helst størrelse om de skrur opp prisene, og i verste fall vil staten overta selskapene og gi dem til arbeiderne, advarer han.

Devaluerte
Chávez kunngjorde fredag kveld at bolivaren skulle devalueres. Valutaen har lenge hatt en fast vekslingskurs på 2,15 mot den amerikanske dollaren.

Målet med devalueringen er å gjøre venezuelanske selskaper mer konkurransedyktige internasjonalt. Tiltaket vil samtidig føre til at det blir dyrere å importere varer.

Men devalueringen vil også kunne gi et økt press på prisnivået. Venezuela har fra før en inflasjon på 25 prosent.

Les også: Chavez ber om hjelp - igjen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.