TeliaSonera har signert en endelig avtale om å kjøpe 91,2 prosent av Vollvik Gruppen AS i Norge, som igjen eier 100 prosent av mobiloperatørene Chess og Sense.

TeliaSonera betaler 11,03 kroner per aksje, noe som gir en total kjøpesum på 1,619 milliarder kroner.

Prisen som først ble fremforhandlet mellom de to partene var 11,15 kroner per aksje.

Årsaken til den noe lavere prisen er et utbytte på 20 millioner kroner som er tatt ut i mellomtiden.

Partene kan ikke helt gjøre rede for hvor mange kunder som er med på kjøpet, men det dreier seg om et sted rundt 400.000 mobilkunder.

Les også: Telenor får svi for Chess-kjøp

Søkkrike gründere
Gründer Idar Vollvik vil håve inn cirka 660 millioner kroner på salget.

Medgründer Svein Johnsen blir også en holden mann etter salget. Han sitter på cirka 10 prosent av aksjene og får dermed 162 millioner kroner etter salget.

De to vil ikke kommentere noe rundt salget før en pressekonferanse avholdes klokken 14 i ettermiddag.

Chess/Sense vil fortsette å operere som tjenesteleverandør under sitt eget varemerke på det norske markedet. Idar Vollvik fortsetter som administrerende direktør i Chess/Sense, og det vil ikke gjøres noen større endringer i driften av selskapet.

Den store taperen oppi det hele er Telenor, som trolig mister årlige inntekter på 600-800 millioner kroner etter TeliaSoneras kjøp av Chess.

TeliaSonera blir store i Norge
TeliaSonera eier fra før mobiloperatøren NetCom i Norge, og tar dermed et kraftig steg nærmere Telenor når det gjelder antall nye mobilkunder.

- Denne overtakelsen styrker vår posisjon i det norske mobilmarkedet, og understreker vår evne til å fortsette strategien om økt vekst i våre hjemmemarkeder, sier Anders Igel, president og administrerende direktør i TeliaSonera.

Det svenske mobilselskapet vil etter kjøpet ha omlag 1,6 millioner kunder i Norge og en markedsandel på 38 prosent.

En av de største effektene av kjøpet vil være at Chess og Sense-kundene flyttes over fra å leie kapasitet i Telenors nett, og inn i NetComs mobilnett.

TeliaSonera forventer at transaksjonen før gjennomføringskostnader årlig vil tilføre ytterligere omlag 700 millioner kroner i driftsresultat før avskrivninger og omlag 625 millioner kroner i kontantflyt før skatt fra midten av 2006.

dn.no kommer tilbake med mer etter pressekonferansen i ettermiddag.