Det amerikanske oljeselskapet Chevron vil ha et investeringsprogram på 39,8 milliarder dollar for 2014, som inkluderer både kapitalinvesteringer og leteaktiviteter, og er inklusive 4,8 milliarder fra tilknyttede selskap som ikke har kontantstrømeffekt for Chevron.

Det melder selskapet onsdag kveld.

Budsjettet for 2014 er rundt to milliarder dollar lavere enn hva man nå venter for 2013. For det inneværende året er det ventet at totale investeringer vil være på rundt 42 milliarder, inklusive fire milliarder i ressursoppkjøp som ikke var opprinnelig budsjettert for.

- Vi venter at 2013 vil være et relativt toppunkt for investeringer, ettersom at vi gjennomførte flere attraktive ressursoppkjøp, sier konsernsjef John Watson i en kommentar.

Kostnadsanslaget for Gorgon naturgasseksportprosjektet i Australia er økt med fire prosent til 54 milliarder dollar.

Ifølge ham har Chevron en rekke attraktive investeringsmuligheter som selskapet vil fortsette å finansiere for å muliggjøre vekst og skape aksjonærverdier.

Rundt 90 prosent av investeringsprogrammet for 2014 er budsjettert for oppstrømprosjekter for både olje og naturgass. Rundt åtte prosent er relatert til selskapets nedstrømvirksomhet.

Les også:
Marathon selger seg ut av Nordsjøen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.