Chiles infeksjonsrate steg kraftig denne uken, noe som fikk regjeringen til å pålegge Santiagos syv millioner innbyggere å holde seg hjemme fra fredag.

Landet registrerte mellom 350 og 500 nye smittetilfeller per dag frem til forrige helg, mens det onsdag ble registrert 2.600 tilfeller på ett døgn og omtrent like mange torsdag. Det offisielle antallet dødsfall som knyttes til koronaviruset er 368.

Kirkegårdsdirektør Rashid Saud ved den største kirkegården i Santiago, sier imidlertid at de ved å se til andre land innser at det vil komme et stort antall døde, og at de har forberedt seg ved å grave rundt 2.000 graver siden 3. mars. Han påpeker at det er snakk om å se realiteten i øynene, der de ser at andre land i verden har endt opp med valget mellom å ty til massegraver eller å la døde mennesker ligge på gaten eller lagret i biler og råtne.

– Det er dette vi vil unngå og forhåpentlig slipper vi å bruke dem, sier Saud sa om de nye gravene.

Leder for kirkegårdsarbeiderforbundet, Luis Yevenes, er bekymret for situasjonen i andre chilenske byer. Han sier det er «mangel på kapasitet» i Valparaíso. Vina del Mar, Concepcion og Talcahuano.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.