Analysebyrået Aquabench venter et kraftig fall i Chiles lakseproduksjon.

Ifølge en oppdatering som analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets sendte ut onsdag formiddag ventes et en reduksjon på 15-20 prosent i tilbudet i 2017, skriver Intrafish.

«Chilenske lakseoppdrettere reduserer nå smolt-utsettet. Akkumulert smoltutsett i Chile fra september - desember 2015 er nå ned 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor», skriver Tønseth.

Slaktevekten kommer også ned med 4-6 prosent.

«Det er trolig et resultat av dårlig biologi, og vil ha negativ påvirkning for tilbudet i 2016 og 2017», skriver Tønseth.

«Dette er bullish for lakseprisene i Amerika, men det vil også ha en positiv påvirkning på prisene i EU. I Chile vil dette redusere tapene, og den reduserte arbeidskapitalen vil frigi kontanter».

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Oljepionér barberer investeringene

DNB vil åpne for netthandel med Vipps

Kongsberg-gruppen bytter toppsjef

Se DNtv: Aksjekursene er for høye på de kinesiske børsene

Aksjekursene er for høye på de kinesiske børsene
- Det kan komme nye fall selv om kinesiske myndigheter forsøker å tilføre likviditet i markedet, sier DNs kommentator Bård Bjerkholt
01:32
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.