Chiles marine melder at en tsunami har truffet kysten etter et kraftig jordskjev utenfor Nord-Chile.

Folk langs hele nordkysten av Chile og i Peru fikk ordre om å evakuere etter det kraftige jordskjelvet i havet som hadde en styrke på 8.

Tsunamivarsel er utstedt for hele stillehavskysten av Latin-Amerika, og Tsunamisenteret på Hawaii sier det er registrert en bølge i havet på rundt 2 meter. Chiles marine sier det er registrert store bølger i enkelte kystområder

Skjelvet, som inntraff tirsdag kveld lokal tid, hadde sitt episenter i havet 99 kilometer nordvest for kystbyen Iquique, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret U.S. Geological Survey.

Tsunamivarsel er utstedt først og fremst for Chile, Peru og Ecuador. Land lenger nord som Colombia, Panama, Costa Rica og Nicaragua er også varslet om en mulig tsunami.

Skjelvet var svært grunt, bare ti kilometer under havbunnen, og slike skjelv vil ofte føre til tsunamier som kan treffe nærmeste kyst innen få minutter og fjernere kyster flere timer senere.

Chile er et av verdens mest jordskjelvutsatte land, og det har lenge vært ventet et kraftig skjelv i den nordlige delen av landet.

I februar 2010 ble de midtre delene av Chile rammet av et skjelv med en styrke på 8,8. Skjelvet utløste en tsunami som raserte flere titalls byer, og mer enn 500 mennesker mistet livet.

I 1960 ble det sørlige Chile rammet av det kraftigste jordskjelvet som noensinne er registrert, med en styrke på 9.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.