Christer Tromsdal overleverte igår politiet i Oslo et svensk elevkort for klasse 8 med navnet til Ole Petter Lindegaard, signert 21. mai 2001 av Erik Øye og Claes Pallin.

Der fremgår det at han skal ha gjennomført en rekke kurs innen båtkunnskap. Dette elevkortet gir innehaveren svensk båtsertifikat.

Ole Petter Lindegaard
Ole Petter Lindegaard (Foto: Kristine Nyborg)
Det er samme dag som Røkke skal ha fått samme type sertifikat. Mens Tromsdal forsøker å påvise at Lindegaard har skaffet seg båtførebevis på uredelig vis, hevder Lindegaard at han ikke kjenner noe til elevkortet.

Benekter kjennskap
- Jeg har ikke skrevet under. Første gang jeg så dette var i Dagbladet. Jeg kjenner ikke til de øvelsene, og skjønner ikke hvilken hensikt det er gjort i, sier Lindegaard.

Claes Pallin
Claes Pallin (Foto: Ida von Hanno Bast)
Han avholdt imidlertid i 1997 en muntlig eksamen der den svenske fartøysinspektøren Claes Pallin var eksaminator. Det ble spurt om blant annet strømkobling, å sette kurser og sjøvettregler, hevdet han idag.

Trengte sertifikat

Erik Øye
Erik Øye
Lindegaard, som nå har adresse i Frankrike, forklarte at han kom i kontakt med Christer Tromsdal og Erik Øye på 90-tallet da han kjøpte en båt som var større enn 50 fot gjennom selskapet deres Norwegian Yacht Broker.

Dermed trengte han et kystskippersertifikat, som han tok sammen med 20-25 andre i lokalene på Aker Brygge. Aktoratet påpekte at han i tidligere politiavhør hadde sagt at eksamenen ikke inneholdt noen sjøfaglige spørsmål.

- Jo, han spurte om strømkobling, sette kurser og sjøvettregler, sier Lindegaard nå. Han mener Tromsdal tipset DN om Kjell Inge Røkkes skippersertifikat.

Sverter Lindegaard

Christer Tromsdal
Christer Tromsdal (Foto: Ida von Hanno Bast)
Lindegaards tidligere venn og partner Christer Tromsdal mener på sin side at Lindegaard er bitter.

- Saken nærmer seg et Muppetshow der Lindegaard meget godt kler rollen som en blakk og bitter alv med god underholdningsverdi, skriver Christer Tromsdal i en e-post til dn.no.

- Det faktum at min tilstedeværelse i retten i denne oppblåste mediasaken ikke er ønsket av hverken aktor eller advokater, sier vel sitt. Min person og rolle i denne saken er meget overdrevet, på grunn av ondsinnede rykter fra useriøse personer som jeg er i tvister/konflikt med (blant annet ved at jeg har bidratt med å slå Lindegaard konkurs), og som har benyttet denne saken for å forsøke å sverte meg med usannheter, skriver han.

Stakk av fra regninger
Tromsdal hevder videre at Lindegaard stakk av fra regninger for over 50 millioner kroner, at han har et langt strafferegister som innbefatter grove bedragerier, dokumentfalsk, trusler og biltyverier.

- Lindegaards troverdighet er lik null, men underholdende er det sikkert å la han få oppleve å være i medias midtpunkt for en stakkars halvtime, skriver Tromsdal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.