Tidligere denne måneden kom det frem at Christer Tromsdal dømmes for totalt 11 forskjellige lovbrudd i forbindelse med straffesaken. Han idømmes fengselsstraff på seks års, hvorav 1,5 år gjøres betinget med en prøvetid på fem år.

Dagbladet skriver i dag at Tromsdal i går kveld ble pågrepet i en samordnet politiaksjoni Sandefjord. Det bekrefter også hans advokat overfor avisen.

Dommen som ble avsagt tidligere denne måneden er en fellesstraff med dommen som ble avsagt mot Tromsdal ifjor. 46-åringen dømmes til å tåle en inndragning på drøyt ni millioner kroner til dekning av erstatningskrav til de skadelidte og/eller til fordel for statskassen. Han dømmes også til å betale erstatning på drøye to millioner kroner til DNB. Tromsdal må ut med en erstatning på nærmere 22 millioner kroner til Obbhult Invests konkursbo. Det siste er solidarisk med tidligere kunsthandler Terje Hvidsten og eks-eiendomskonsulent Anthony Bratli.

Obbhult Invest kjøpte to overprisede svenske hoteller i 2006, hvor det ble benyttet stråmenn og uriktige regnskaper som skal ha vist at hotellene gikk med solide overskudd.

Les mer om Tromsdal-saken på DN.no:

Tromsdal dømmes til 6 års fengsel

Tromsdal: - Der er han skurken som lurte de gamle menneskene  

Mener seks år er «litt i overkant» dnPlus (DN pluss)

Tromsdal tilstår grove bedragerier

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.