Eiendommen med adresse Fridtjof Nansens plass 2 og Olav Vs gate 6 er på vel 10.000 kvadratmeter fordelt på syv etasjer med kontorlokaler og forretninger på gateplan. Kjøpesum er avtalt til 605 millioner kroner som gir en direkteavkastning på 4,75 prosent, opplyser Nordea Liv i en pressemelding.

- Rådhuspassasjen har en av Oslos mest attraktive kontorbeliggenheter, og vi er svært tilfreds med å kunne innlemme denne eiendommen i vår portefølje, sier investeringsdirektør for eiendom i Nordea Liv, Nils Arne Gundersen. Nordea Liv har inngått avtale med Aberdeen Asset Management om forvaltning og drift av eiendommen.

Liv- og pensjonsforsikringsselskapet Nordea Liv eier eiendommer til en samlet markedsverdi på rundt syv milliarder kroner. Det nyervervede bygget ble tegnet av Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson. De to tegnet også Rådhuset som ble bygget i samme periode.

- En mindre reduksjon

- I et historisk høyt vurdert eiendomsmarked har vi valgt å foreta en mindre reduksjon av eiendomsporteføljen, sier administrerende direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar. - Vi er overbevist om at Nordea Liv, som også tidligere har kjøpt eiendom av oss, vil være en meget god eier av Rådhuspassasjen og således en verdig avtager til en av Oslos fineste eiendommer.

Les også: - Det er bare galt

Advarer mot Kina-pessimister  

– Perfect match for oss dn+

 

Se også på DNtv: - De gode tidene er over for Norge. De er borte.

 

- De gode tidene er over for Norge. De er borte.
Men dette mener hedgefondforvalter Hugh Henry kommer til å redde oss.
01:01
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.