Hotellkonsernet Pandox, med Christian Ringnes-kontrollerte Eiendomsspar og søsknene Helene og Christian Sundt som majoritetseiereeier, varslet ifjor at Quality Hafjell trolig ville bli lagt ned ved utgangen av august 2016 og konvertert til over 100 leiligheter.

Bakgrunnen var at Petter A. Stordalens Nordic Choice-kjede hadde sagt opp leieavtalen etter nær 25 års drift.

Overtar selv

Quality-hotellet på Hafjell , som ble bygget av Arthur Buchardt før OL på Lillehammer i 1994, var i en årrekke et av Nordic Choice-kjedens mest lønnsomme. Ved tusenårsskiftet omsatte hotellet for over 60 millioner og fikk et resultat før skatt på fem millioner. Siden 2009 har leietaker Nordic Choice tapt mye på driften. I bunnåret 2011 sank omsetningen under 37 millioner kroner. Siste tilgjengelige regnskap - for 2014 - viser en omsetning på drøye 50 millioner og minus fire millioner før skatt.

Fra 2009 til 2014 er Stordalens samlede underskudd før skatt på vel 43 millioner kroner på Hafjell. Og 31. august er det slutt. Da forlater Stordalens kjede Hafjell. (Saken fortsetter under).

 

I en børsmelding torsdag ettermiddag kommer beskjeden om at Ringnes har ombestemt seg. Det blir likevel ikke ombygging til leiligheter. I stedet tar Pandox selv over driften slik selskapet har gjort med Quality-hotellet på Fagernes, nyoppussede Lillehammer Hotell, qualityhotellet i Kristiansand - og ikke minst Grand Hotel i Oslo som tidliegere ble drevet av Rica/Scandic.

I børsmeldingen heter det at Pandox med dette får en sterk posisjon i innlandet, et hotellmarked som den senere tid har hatt en positiv utvikling.

 

- Tror det er liv laga

Christian Ringnes sier det er en kombinasjon av tre ting som gjør at han har ombestemt seg.

- Planen var jo selveeier/utleieleiligheter slik vi har sett på mange høyfjellshoteller de siste årene. Men Hafjell er jo midt mellom høyfjell og by, så vi skal kanskje ikke skjele så mye til hva andre har gjort. Så har du hotellets stab som har gjort en vanvittig god jobb det siste halvannet året. De har proved us wrong og levert mye bedre resultater enn vi trodde var mulig. I tillegg ser vi at det er vekst i hotellbransjen særlig i Hedmark og Oppland godt hjulpet av svak norsk krone- samtidig som hotellet har tatt markedsandeler i regionen. Alt dette gjør at vi tror det skal være mulig å drive hotellet med et høvelig overskudd, sier Ringnes.

- Hotellet trenger vel også en oppgradering?

- Det er helt riktig. Vi investerer nå 25 millioner i rommene og oppover i etasjene og tror dette skal være liv laga. I første omgang kjører vi et løp med en ti-års horisont, så får bare tiden vise om vi har gjort det rette eller bare utsatt det uunngåelige, sier han.

 

Les også:
Thon overtar Stordalens tapshoteller

Tung start på Wall Street

Europeiske bankaksjer priser inn en ny bankkrise dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.