- Det har vært et eventyr. Jeg har aldri vært borti en bedre investering, sier eiendomsinvestoren Christian Ringnes.

Fredag ble andrekvartalsresultatet til hotellselskapet Pandox, der han er storeier, lagt frem. Selskapet ble notert på Stockholmsbørsen i juni i år, og er 60 prosent eid av Ringnes og barna etter Petter C.G. Sundt.

I løpet av sommeren har aksjen steget rundt ni prosent fra noteringskursen på 107 kroner. Investeringen Ringnes gjorde i 2003, har vært hyggelig:

- På papiret er gevinsten 1,8 milliarder, sier han.

Han understreker imidlertid at dersom man ser på hva som har blitt tjent underveis, salgsprisen i forbindelse med børsnoteringen og at han og Sundt-familien fortsatt eier 60 prosent av selskapet, blir tallet 7,5 milliarder for Ringnes - og like mye for Sundt-familien.

- Det har vært en utrolig deal. Hva skal man sammenligne med? Som å spille for Barcelona, kanskje. Det er en skikkelig hval av en gevinst, sier han.

Ble sparket i gang av Stordalen
Det var opprinnelig Petter Stordalen som inspirerte Ringnes til å satse på det svenske hotellselskapet som i dag eier 104 hoteller.

- Ja, det var han som sparket oss igang da han kjøpte Capona. Jeg gikk da til min gode venn Petter C. G. Sundt som tok halvparten av Pandox, sier Ringnes.

I 2011 kjøpte Pandox hotellselskapet Norgani:

- Vi måtte puste dypt før vi betalte 8,4 milliarder, sier Ringnes.

- Og etterhvert ble det vel mange egg i samme kurv, kanskje særlig for Sundt. Derfor valgte vi å lette oss litt og børsnotere selskapet. Men vi fortsetter jo som de største eierne og har ingen planer om å selge mer, sier han.

 

 

Les også:

- Det boblesnakket dukker opp overalt

De har over 1,5 millioner overnattingssteder - nå satser Airbnb på jobbreisende

D2:

Blingfest

Se DNtv: Fjelløper med fantastisk rekord

Fjelløper med fantastisk rekord
Fjelløperen Andreas Steindl slo sin egen rekord med over en time. På smått imponerende 7.45.44 forserte ham fem fjelltopper og 30 kilometer fra Zermatt til Saas Fee.
00:58
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.