- Jeg forventer en hyggelig avkastning og å ha bidratt til en bedre verden, sier Ringnes.

DN har tidligere omtalt selskapets nyvinning, en enhåndsløsning for håndtering av sprøyter.

Conceptomed har fått inn totalt 100 millioner kroner gjennom to emisjoner i januar og februar, og verdsettes nå 437 millioner kroner. 26 av millionene kom fra eksisterende aksjonærer.

DN har bedt om innsyn i selskapets aksjeeierbok. Den viser at flere tunge investorer har meldt seg på laget (se faktaboks).

Investor Christian Ringnes mener Conceptomed tikket de fleste bokser.

- Det handler om å ha en god idé, at det er flinke folk med gjennomføringsevne og er innenfor en bransje i vekst. Alle de faktorene er til stede her, sier Ringnes til DN.

- Fikk du demonstrert sprøyteløsningen deres?

-Ikke på meg selv! De kom med en god introduksjon, og jeg kjenner også en av medinvestorene. Jeg forventer en hyggelig avkastning og å ha bidratt til en bedre verden. Dette produktet har potensial til å gjøre hverdagen bedre for de som behandler pasienter, sier Ringnes.

Se sprøyteløsningen demonstrert her:

Denne sprøyten skal hindre at helsepersonell stikker seg selv
Nå prises det norske selskapet bak oppfinnelsen til 426 millioner kroner. Se eksperten på Rikshospitalet demonstrere forskjellen og forklare hvorfor faren halveres.
01:59
Publisert:

– Ingen ekspert

DN har i flere artikler skrevet om behovet for investorer i unge helseselskaper. Én av årsakene har ifølge daglig leder Kathrine Myhre i Oslo Medtech vært at norske investorer tradisjonelt har vært vant med å investere i olje, gass og eiendom, og sjelden krysset bransjer.

- Jeg har ikke vært inne i akkurat dette før, men jeg har tidligere investert i selskaper som driver immunforsvarsbehandling og andre ting. Jeg er ingen ekspert, så dette blir litt «educated guesses», sier investor Ringnes.

Gründer Christian Mide er selv lege, og fikk ideen til sprøyten mens han behandlet en pasient. Det liker Ringnes.

- Han har kjent på problemet i daglig gjerning, og funnet en løsning som er enkel å forstå selv for idioter som oss. Det er mye enklere å investere i noe når man skjønner hva det går ut på, sier Ringnes.

- Har du planer om å være en aktiv eier?

- Dette tror jeg de klarer mye bedre uten min innblanding, sier Ringnes.

Fornøyd gründer

Gründer og daglig leder i Conceptomed, Christian Mide, sier han er fornøyd med aksjonærgruppen.

- De vi har fått med oss på laget har vist løfteevne til å ta selskapet over i en ny fase. Jeg er meget tilfreds med de aksjonærene vi har, og det er viktig for et selskap med vekstambisjoner å ha en sterk aksjonærbase, sier Mide.

26 av 100 millioner kommer fra eksisterende aksjonærer, og mange aksjonærer har medisinsk bransjetilknytning.

Selskapet fikk ifjor tidligere finansdirektør i Nycomed Pharma, Runar Bjørklund, inn som investor og styreleder.

Gründer og daglig leder Christian Mide (til venstre) og markedsdirektør Jan Arne Jakobsen har hentet 89 millioner i en fersk emisjon. Her med daglig leder i Oslo Medtech, Kathrine Myhre. Foto: Klaudia Lech
Gründer og daglig leder Christian Mide (til venstre) og markedsdirektør Jan Arne Jakobsen har hentet 89 millioner i en fersk emisjon. Her med daglig leder i Oslo Medtech, Kathrine Myhre. Foto: Klaudia Lech (Foto: Dagens Næringsliv)

Nå har selskapet nye 100 millioner på bok, og forhandler om distribusjonsavtaler i flere markeder.

- Med bakgrunn i det finansielle klimaet som har rådd grunnen de siste månedene, er det gledelig å faktisk ende opp med en overtegnet emisjon på 100 millioner kroner. Det sier mye om potensialet som ligger på oppsiden, sier Mide.

Viktig patent

Forrige uke sikret selskapet seg også et viktig patent i Storbritannia, for sprøyten «Luer-Jack Lock». Sprøyten har en låsemekanisme for koblinger, der helsepersonell kan koble fri sprøytespissen når den er brukt.

– Det er to standarder for medisinske «luer» - luer slip og luer lock. Det vi har fått til er å  gjenskape låsefunksjonen i en luer lock, men man frikobler påskrudd utstyr med én hånd, uten å skru, sier gründer Mide, og fortsetter:

– I USA er 70 prosent av markedet Luer Lock, så det er veldig viktig å få dette patentet. Nå vil vi trolig få det innvilget i alle de store markedene vi har søkt, sier Mide.

Den nye emisjonen skal gå til produksjon og markedsintroduksjon. Men planen er fortsatt at de store volumene skal produseres først i slutten av neste år.

Se DNtv: - En viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang

- Man begynner å få en viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang
DNs kommentator Bård Bjerkholt om oljeprisen og norsk økonomi
02:15
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.