Møtet med rundt 20 personer til stede fant ifølge avisen sted hjemme hos investor Mikkel Dobloug i Gimle terrasse på Frogner i Oslo 24. august i år. Partiet skal gå under navnet Alliansen. Islamkritikeren og forfatteren Hege Storhaug i Human Rights Service (HRS) var også til stede og bekrefter at det er «noen som har snakket i en periode om å starte et nytt parti» og at hun har vært med på samtaler, men ønsker ikke å si noe mer.

«Ikke alle som var invitert, visste at jeg skulle sondere tanker rundt et nytt parti», skriver Dobloug til Finansavisen. Han legger til at ekteparet Tybring-Gjedde «valgte å forlate selskapet på grunn av sine roller».

- Dette har jeg ikke noe kjennskap til. Det har jeg ikke noe med å gjøre. Det er sikkert positivt hvis noen prøver å gjøre det, men det har ikke noe med meg å gjøre, sier Christian Tybring-Gjedde, som i en sms understreker at hans lojalitet er til Frp.

- Jeg har ikke vært på noe møte. Vi har venner som bor der, men jeg har ikke vært på noe møte for å etablere et nytt politisk parti, sier Ingvil Smines Tybring-Gjedde, som er statssekretær i Olje- og energidepartementet.

Frp-leder Siv Jensen sier at hun har snakket med ekteparet Tybring-Gjedde om saken.

- Den videre dialogen er det naturlig at partiet og jeg har med dem direkte, sier Jensen.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:

DNB-sjefens spesielle hobby
- Det er noe mer enn å skyte på en pappskive som står stille, sier Geir Herdal, fagansvarlig for Instore og merkevare i DNB.
02:12
Publisert: