Det internasjonale pengefondet (IMF) ber regjeringer i eurosonen om umiddelbart å forhandle om gjeldslettelse for økonomisk herjede Hellas.

I et brev til de 19 euro-landene oppfordrer Lagarde om straks å starte samtaler om gjeldslettelser for Hellas, som er blitt berget av den økonomiske redningspakken fra IMF, skriver Financial Times. Hun sier at fondets samtaler med Aten om å finne 3 milliarder euro i «alternative» budsjettkutt ikke har ført fram.

– Vi mener at særskilte økonomiske tiltak, restrukturering av gjeld og finansiering må diskuteres nå. Dersom vi skal støtte Hellas med en ny IMF-avtale, er det avgjørende at gjeldslettelsene fra Hellas' europeiske partnere er basert på realistiske skattemessige mål, skriver Lagarde, ifølge FT.

I brevet antyder hun at IMF kan trekke seg fra programmet dersom eurosonen ikke starter forhandlinger med Hellas omgående.

Eurosonen er betegnelsen for de 19 EU-landene som bruker euro som valuta.

En talsmann for IMF bekrefter overfor nyhetsbyrået DPA at innholdet i brevet er nøyaktig gjengitt av Financial Times.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.