Ifølge ham selv var årsaken til spionasjen at han var misfornøyd med jobben sin i den tyske etterretningstjenesten BND.

- Ingen stolte på meg med noe som helst i BND. I CIA var det annerledes, sa Markus Reichel da rettssaken mot ham startet i München mandag.

I tillegg til å være tiltalt for å ha oversendt dokumenter til CIA, beskyldes Reichel for å ha gitt tre dokumenter til Russlands hemmelige tjenester.

Den tidligere BND-agenten hadde en månedslønn på 1.200 euro (om lag 11.000 norske kroner), det laveste lønnstrinnet i den tyske etterretningstjenesten.

Totalt skal han ha mottatt rundt 95.000 euro (882.000 kroner) for å ha overlevert dokumenter til CIA over flere år. Blant dokumentene var lister med navn og adresser på BND-agenter.

Dersom Reichel blir dømt, risikerer han opp til 15 år i fengsel. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.