IT-giganten Cisco sier 5.500 personer må gå mens selskapet kjemper for å omstille seg. Kuttene tilsvarer rundt syv prosent av selskapets ansatte.

Etterspørselen etter Ciscos viktigste produkter har falt, og selskapet jobber med å omstille seg til en drift som i større grad konsentreres om programvare. Det var allerede ventet at denne omstillingen ville føre til omfattende stillingskutt.

Selskapet har fått kjenne at flere forretningskunder går over til fjernlagring på datasentre og såkalte skytjenester, i stedet for å bruke egne lokale nettverksløsninger, levert av blant annet Cisco.

Tirsdag, dagen før kunngjøringen fra Cisco, skrev teknologinettstedet CRN at så mange som 14.000 av selskapets rundt 74.000 ansatte sto i fare for å miste jobben. Det ville innebære at hver femte stilling i selskapet forsvant. (©NTB)

Følg markedet med DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Les også:

- Jeg har aldri i livet vært med på at vi har gjort en avtale av en slik karakter at jeg har vært veldig fornøyd

Millioninntekter for grønn pr dnPlus  (+)

Jekket ned eiendom etter brexit dnPlus  (+)

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert: