Den nye DS5 fra Citroën hadde sin verdenspremiere under bilutstillingen i Shanghai i påsken. Den blir den tredje moderne DS-modellen som skal henvende seg til kunder på jakt etter moderne design og premium kvalitet, ifølge produsenten selv.

DS-serien markedsføres på siden av det vanlige produktprogrammet, noe som blant annet innebærer at den eneste DS-modellen som er i salg i Norge i dag, DS3 kun fåes kjøpt hos utvalgte og spesialutstyrte forhandlere.

Les også test av DS3: Konkurranselysten fransk flørt

Bilen er 452 centimeter lang, 185 centimeter bred og 150 centimeter høy. Den er dermed 25 centimeter kortere enn C5 sedan, men 19 centimeter lengre enn lillebror C4. Bagasjeplassen er oppgitt til 465 liter.

Som første Citroën kommer DS5 med hybrid drivlinje. Konseptet er det samme som konsernsøskenet Peugeot. Altså en dieselmotor som fordeler kreftene på forhjulene, mens en elektrisk motor drifter bakhjulene slik at bilen blir firehjulsdreven. Til sammen gir det en ytelse på 200 hestekrefter og et behagelig lavt CO2-utslipp på 99 gram per kilometer.

Hvis Citroën har greid å overføre den innvendige kvalitetsfølelsen fra DS4 også til den nye DS5 lover det godt for premiumfølelsen. DS5 er også utstyr mer to nye funksjoner, et minikamera som styrer ned- og oppblending av fjernlys automatisk, samt et filvarslingssystem slik at uønsket filskifte ikke skal skje.

Store bilder:

Med DS-modellene har Citroën kommet med noe nytt og spennende, selv om den største DS-en neppe oppfattes som like innovativ som den originale Citroën DS som debuterte i Paris i 1955 og sjokkerte en hel bilverden med moderne teknologi.

Den nye DS5 kommer i salg mot slutten av året, noe etter at lillebror DS4, har inntatt salgslokalene.

Se bilder av de andre store bilnyhetene i påsken her.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.