Tidligere president Bill Clinton sier han er overbevist om at Barack Obama har reddet USAs økonomi. Obama kom selv på scenen da Clinton hadde holdt sin tale til Demokratenes landsmøte.

– Jeg vil ha Barack Obama som USAs neste president og det er med stolthet jeg nominerer ham til å bli Det demokratiske partiets fanebærer, sa Clinton i talen, til stor jubel fra salen.

Eks-presidenten var den viktigste taleren på landsmøtet i Charlotte i Nord-Carolina natt til torsdag norsk tid.

Da han var ferdig, kom Obama selv på scenen hvor han takket Clinton. De to vinket til salen, mens partifellene ga dem stående applaus.

– Har fått det bedre
Clinton beskrev Obama som en mann som ikke tviler på at det er mulig å bygge en ny økonomi basert på den amerikanske drømmen.

Eks-presidenten ga et selvsikkert svar på et spørsmål som Demokratene tidligere har hatt problemer med å besvare: Hvorvidt folk i USA har fått det bedre i løpet av de fire årene Obama har vært president.

– Er vi der vi ønsker å være? Nei. Er presidenten fornøyd? Selvfølgelig ikke. Har vi det bedre enn da han ble innsatt? Svaret er ja, sa Clinton.

Dårlig utgangspunkt
Han pekte på at økonomien i landet var elendig da Obama flyttet inn i Det hvite hus i 2008.

– Ingen president – ikke jeg og ingen av mine forgjengere – kunne på fire år ha reparert all ødeleggelsen som møtte ham, sa Clinton, som selv styrte USA i de langt mer velstående 90-årene.

Han skrøt også av Obamas kone Michelle, som var hovedtaler kvelden i forveien. Obama gjorde klokt i å gifte seg med henne, konstaterte den tidligere presidenten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.