Houston: Hillary Clinton er et stort skritt nærmere nominasjonen etter å ha utklasset rivalen Bernie Sanders i helgens primærvalg i Sør-Carolina.

Med sifrene 74–26 prosent setter Sanders nå all sin lit til «Super Tuesday».

– På tirsdag står over 800 delegater på spill, og jeg har til hensikt å vinne mange, mange av dem, sa Sanders etter nederlaget var et faktum.

Hillary Clinton smilte stort til tilhengerne etter seieren i Sør-Carolina lørdag. Foto: Gerald Herbert/AP/NTB Scanpix
Hillary Clinton smilte stort til tilhengerne etter seieren i Sør-Carolina lørdag. Foto: Gerald Herbert/AP/NTB Scanpix (Foto: Ap)
Hele 84 prosent av afroamerikanske velgere støttet den tidligere utenriksministeren, ifølge valgdagsmålinger.

Det er et illevarslende tegn for Sanders idet valgkampen ruller videre til delstater med store sorte og latinamerikanske velgergrupper. Til nå har han hatt størst suksess i overveiende hvite stater.

– Som Sør-Carolina så Amerika. Dette gir et bedre bilde av hvordan USA ser ut. Man kan ikke vinne uten å ha sorte velgere i ryggen. Og i kveld viste Hillary at hun har det, sier Rick Wade til Politico.

Han var ansvarlig for Barack Obamas valgkamp i afroamerikanske miljøer i 2008, som endte med et brakvalg. Wade bistår i dag Clinton.

Sanders har greid å piske opp entusiastisk støtte blant særlig yngre og arbeidere, men sliter med å nå ut til minoritetsgrupper med budskapet om økende økonomiske forskjeller i USA.

Da DN rapporterte fra fattige sorte nabolag i Sør-Carolina for halvannen uke siden, svarte mange at de knapt hadde hørt om den 74 år gamle selverklærte sosialisten fra Vermont.

Les hele avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.