CNN siterer en kilde som sier oppsigelsen vil ha virkning fra 3. oktober. Huntsman har angivelig planer om å flytte hjem til Utah.

Medier spekulerer på om han vurderer å satse på et politisk comeback i delstaten, hvor han var en populær guvernør fra 2005 til 2009.

Republikaneren Huntsman har vært ambassadør i Moskva siden 2017. Den tidligere forretningsmannen var kritisk til Trump i starten av valgkampen i 2016, men snudde etter valget. 59-åringen har tidligere vært ambassadør i Singapore og Kina under demokratene Bill Clinton og Barack Obama. I 2012 gjorde Huntsman et mislykket forsøk på å bli presidentkandidat.

CNN meldte i forrige uke at Trump og Russlands president Vladimir Putin diskuterte et mulig ambassadørskifte i en telefonsamtale de formelt hadde om brannene i Sibir.

Mens det formelle forholdet mellom USA og Russland har fortsatt å forverre seg, blant annet gjennom en rekke amerikanske sanksjoner, har Trump tilsynelatende hatt en god tone med Putin.

Avisa Salt Like Tribune var først ute med å melde om Huntsmans beslutning og siterer følgende fra oppsigelsesbrevet til Trump:

– Jeg er beæret over den tilliten du har gitt meg som USAs ambassadør til Russland under denne historisk vanskelige perioden i det bilaterale forholdet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.