Den årlige Global Carbon Budget-rapporten er utarbeidet av forskere fra hele verden og ble offentliggjort mandag i forkant av FNs klimakonferanse i Marokko. Der samles klimautsendinger fra hele verden for å bli enige om videre tiltak etter Parisavtalen.

– Dette tredje året med nesten ingen vekst i utslippene er enestående i en tid med sterk økonomisk vekst, seier forskningsleder Corinne Le Quere ved University of East Anglia. Mindre utslipp fra kullfyring i Kina er hovedforklaringen på at utslippene har stagnert, etter å ha vokst med rundt 2,3 prosent hvert år fra 2004 til 2013.

– Dette er til stor hjelp for å takle klimautfordringene, men det er langt fra nok, sier Le Quere. For å redusere den globale oppvarmingen til to grader trengs det en reduksjon i CO2-utslippene på 0,9 prosent hvert år fram til 2030. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.