I tråd med vilkårene i fredsavtalen, som gjør slutt på over et halvt århundre med væpnet konflikt», vil vi betale materiell oppreisning til ofrene», heter det i en uttalelse fra Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC).

Inntil nå har FARC hevdet at de ikke har økonomi til å betale erstatning fordi alt har gått til kampen de kjemper.

Kritikerne av fredsavtalen, som ble undertegnet av den colombianske regjeringen og opprørere mandag, etter nesten fire år med forhandlinger, har argumentert med at geriljaen uansett ikke vil betale oppreisning.

FARC tilbakeviser dette og forplikter seg til å innrapportere til regjeringen økonomiske og andre ressurser de sitter på i løpet av de 180 dagene de har til å avvæpne seg. Myndighetene på sin side er forpliktet til blant annet å gjennomføre jordreform, endre strategi i kampen mot narkotika og øke innsatsen i deler av landet som de tidligere har oversett.

Les også: Kan bli en økonomisk brems

Sjefanalytiker: To land har blitt mye billigere

Her er alle bilnyhetene fra Paris

 

Se DNtv:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:

Se trailer: «Absolutely Fabulous: The Movie»
01:41
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.