Tallene ble lørdag offentliggjort av helsemyndighetene i landet, som samtidig kunne fortelle at utbredelsen av det skadelige viruset er på tilbakegang.

Så langt er det blitt registrert fire tilfeller av mikrokefali i Colombia. Tilstanden, som gjør at barn fødes med liten hodeskalle og underutviklet hjerne, kan trolig oppstå som følge av at gravide mødre blir smittet av viruset.

Helsemyndighetene i Colombia undersøker også 22 mulige mikrokefali-tilfeller og anslår at minst 300 barn vil bli født med tilstanden innen september.

Så langt er det Brasil som er blitt hardest rammet av det myggbårne zikaviruset. Landets myndigheter har bekreftet mer enn 1.100 tilfeller av mikrokefali og undersøker i tillegg 3.800 mistenkte tilfeller. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.