Bredbåndsselskapet Combitel vil legge serveren sin utenlands og fakturere kundene uten moms om Staten ikke griper inn overfor konkurrenten Telio, skriver selskapet i en pressemelding.

Ifølge Combitel sørger en moms-finte forat Telio drar inn 25 prosent mer enn andre i bransjen gjør på samme tjeneste.

Selskapet melder at Telio fakturerer kundene uten moms på månedsavgiften på IP-telefoni. Combitel føler det som urettferdig at Telio får putte de 25 prosentene andre betaler i moms rett inn i selskapet.

Vil ha svar fra staten
Nå ønsker bredbåndsselskapet en uttalelse fra det offentlige om praksisen er lovlig.

- Dersom moms kan utelates ved å operere serveren fra utlandet, er det noe vi selvfølgelig kommer til å gjøre, sier Combitel-sjef Olav Balandin i pressemeldingen.

- Nifst
Willy Jensen, direktør i Post- og teletilsynet forteller til Dagensit.no at de har hatt mange diskusjoner rundt praksisen med å plassere servere utenlands.

- Det dreier seg om nasjonal sikkerhet for kundene. Når slike ting ikke er i Norge, er det en teorietisk sjanse for at myndighetene ikke har kontroll. Dette har vært diskutert mye, og holdningen er at det er litt nifst å legge servere og slikt utenlands. Men vi har ingen lovhjemmel for å gjøre noe med det, sier han.



Les også: Moms-krav mot Telio(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.