– Det er ingen automatikk i at datterselskapene går konkurs selv om morselskapet gjør det. Vi må gjøre en egen vurdering på situasjonen i Norden, og der er det vi jobber med nå, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i en pressemelding.

Selskapet påpeker i pressemeldingen at de er en egen juridisk enhet, og at de derfor ikke er konkurs på nåværende tidspunkt.

Thomas Cook, som eier Ving, slo seg konkurs natt til mandag. Thomas Cook har uttalt at de trenger 2,2 milliarder kroner (200 millioner pund), i tillegg til en avtale om ny kapital til en verdi av 10 milliarder kroner (900 millioner pund) fra forrige måned, om de skal unngå å bli satt under administrasjon.

- Akkurat nå arbeider vi med å innhente all den informasjon vi kan. Samtidig er vår viktigste prioritert å hjelpe alle kundene våre, og først og fremst de som skal hjem i dag, sier Røhr-Staff.

Selskapet innkalte opprinnelig inn til en pressekonferanse klokken 12, men denne har blitt utsatt. Tidligere mandag opplyste Røhr-Staff til DN at selskapet sitter i møter om krisen.

Hva som skjer videre med Ving er et åpent spørsmål. Tidligere i år kom det frem at oppkjøpsfondet Triton Partners hadde lagt inn et bud på den nordiske virksomheten. Fondet eier allerede den nettbaserte turoperatøren Sunweb. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs tror fortsatt et kjøp er aktuelt.

– Jeg anser det som ikke usannsynlig at de kan komme på banen for å overta Ving, sier han til NTB, men understreker at han ikke har noen konkret info om dette.

For hele Ving Norden er 34.460 reisende rammet av konkursen, opplyser Ving Norden som har hovedkontor i Sverige. Alle flyginger med selskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia vil mandag bli innstilt, noe som vil berøre direkte 458 nordmenn som enten skal hjem eller reise ut på ferie. I alt blir over 6.000 mennesker i Norden direkte berørt av konkursen mandag.

Over 85.000 personer har booket reiser med Ving Norge det neste året. Fra 1. oktober i år og fram til slutten av september neste år er det booket reiser for 85.345 personer. Av disse er det 74.532 charterturister og 10.813 som skal reise med rutefly, skriver NTB. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.