Da Stokke overtok som Coop-sjef i november i fjor, lovet han å rydde opp. Nå er 13 personer fjernet fra ledergruppen, mens 650 ansatte har måttet gå på grunn av overlappende arbeid etter kjedens oppkjøp av Ica.

– 24 personer som rapporterer til meg er rett og slett for mange. Det blir ikke effektivt, sier Stokke til Aftenposten.

Vind i seilene

Han leder et konsern som har fått vind i seilene etter Ica-oppkjøpet og nå tar markedsandeler fra konkurrentene. Dette har skapt en energi og begeistring i Coop-systemet som Stokke har lyst til å utnytte.

– Vi må være mer samordnet og få enda mer trykk i organisasjonen. Da trenger vi en effektiv ledergruppe som tar de viktige diskusjonene, sier han.

Omorganiseringen har også ført til at Dagligvare-Norge har fått sin første kvinne i toppledersjiktet. Stokke har hentet inn Gøril Joys Johnsen som nestsjef, én av tre kvinner i den nye ledergruppen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Butikksjefen som ble konsernsjef
 

Coop mister Geilo etter supertabbe