Motebladet skriver på sine egne nettsider at bloggprisen vil bli erstattet med «årets moteprofil» under Costume Awards 21. januar 2016.

 «Vi har bestemt oss for å ikke kåre Årets Blogger i år. Vi innser at vi ikke har kapasitet til å sikre at alle nominerte bloggere følger gjeldende regler for publisering av bilder», heter det i en melding på nettsiden.

Det understrekes samtidig at kategorien «årets blogg» vil komme tilbake neste år.

I midten av november skrev DN at Costumes tidligere redaktør og blogger Vanessa Rudjord tok bilder fra internasjonale bildebyråer uten tillatelse for å bruke på egen blogg.

Dette førte til at hun ble diskvalifisert fra Vixen Blog Awards og senere Costumes bloggpris.

Brøt fotorettigheter

Rudjord var derimot ikke den eneste som brukte bilder uten godkjennelse. En gjennomgåelse av Costumes egne bloggere viste at også deres egne skjønnhetsredaktør, Hélène Andersen, brøt flere fotorettigheter på sin egen blogg.

Andersen, som nylig sa opp sin stilling i Costume, skrev i en e-post at bloggen ville gjenoppstå med nye retningslinjer på en annen plattform på nyåret.

- Da vil bloggen ha en ny profil og den vil følge gjeldende journalistiske retningslinjer for kreditering av bilde og innhold, skrev hun.

DN har vært i kontakt med sjefredaktør i Costume, Hege Aurelie Badendyck. Hun henviser til begrunnelsen som ligger på motebladets nettside.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Anne Grosvold kuppet på direkten:

Anne Grosvold kuppet på direkten
Anne Grosvold kuppet på direkten
01:33
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.