Den sveitsiske storbanken Credit Suisse innrømmer å ha hjulpet amerikanske kunder med å snyte på skatten og går med på å betale bøter på nærmere 15 milliarder kroner.

Banken har inngått et forlik med amerikanske myndigheter og får til gjengjeld beholde sin lisens i USA.

Credit Suisse erkjenner å ha hjulpet kunder med å gjemme unna store beløp på hemmelige kontoer, penger som aldri ble oppgitt til myndighetene og unndratt beskatning. Dette har pågått i flere tiår.

Den sveitsiske storbanken, som har rundt 50.000 ansatte i 50 land, skal betale bøtene til det amerikanske justisdepartementet, til den amerikanske skatteetaten, til den amerikanske nasjonalbanken og til finansmyndighetene i New York.

- Ingen er hevet over loven

Credit Suisse har tidligere betalt 1,2 milliarder kroner i bot til det amerikanske finanstilsynet.

– Denne saken viser at ingen finansinstitusjon, uansett hvor stor den er eller hvor vidt den favner, er hevet over loven, konstaterte USAs justisminister Eric Holder under en pressekonferanse mandag.

Credit Suisse-sjefen Brady Dougan legger seg langflat og lover bot og bedring.

– Vi beklager dypt de feil som ble begått, og som har ledet til dette forliket, sa Dougan. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.