Aker, Ferd og Charles Street International Holding går sammen om å fulltegne en rettet emisjon på 150 millioner kroner i Cxense.

Det fremkommer av en melding fra Cxense tirsdag.

Tegningskursen er på 120 kroner pr aksje og det utsteder 1.250.000 aksjer.

Utstedelsen av de nye 1.250.000 aksjene i den rettede emisjonen er betinget av generalforsamlingens godkjennelse og aksjene vil ikke bli notert eller handlet på Oslo Axess inntil noteringsprospektet er godkjent av Finanstilsynet. Det ventes å skje i slutten av juni 2016.

For å kunne gjennomføre den rettede emisjonen mot Aker, Ferd og Charles Street, foreslår styret i Cxense for generalforsamlingen at eksisterende aksjonærers fortrinnsrett til å tegne seg for nye aksjer blir satt til side.

«Styret mener at den rettede emisjonen vil gjøre selskapet i stand til å hente kapital raskere og til en lavere rabatt i forhold til det som ville vært situasjonen med en fortrinnsrett-emisjon», heter det.

Styret har til hensikt å gjennomføre en reparasjonsemisjon på inntil 25 millioner kroner rettet mot eksisterende aksjonærer i selskapet. Tegningskursen i en slik etterfølgende emisjon vil også være 120 kroner pr aksje; den samme tegningskursen som i den rettede emisjonen.

Arctic Securities AS har vært finansiell rådgiver i den rettede emisjonen.

Les også:
Asia i dag: Ny amerikansk Vietnam-invasjon
Bankansatte har fått ulovlige pengegaver fra eiendomsmeglerne
Fersk prognose: Mange valutaer blir billigere - men ikke dollaren
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.