Det går en rød tråd gjennom Wes Andersons arbeid som filmskaper: de nostalgiske sukkertøyfargene og en voldsom symmetri gjør det hele lett gjenkjennelig. Det skal vanskelig gjøres å få noe til å se ordentlig sjuskete eller hverdagslig ut i Andersons univers.

Filmer som «The Royal Tenenbaums», «Rushmore», «Livet under vann med Steve Zissou» og «The Grand Budapest Hotel» har både gjort ham til en kulthelt – og ført til seks Oscar-nominasjoner.

Kuratorpar. Wes Anderson og Juman Malouf har kuratert en utstilling inneholdende blant annet en spissmus-mumie (på bordet) ved kunsthistorisk museum i Wien.

Tidligere i år ga kunsthistorisk museum i Wien regissøren og hans kjæreste, forfatter og illustratør Juman Malouf, i oppgave å kuratere en egen utstilling. Museet regnes med sine over fire millioner kunstverk som et av verdens ledende innen sitt slag. De kan skilte med gjenstander fra det gamle Egypt, eldgamle mynter, kostymer og skrifter, samt malerier signert storheter som Rembrandt.

Duoen har fått plukke fritt blant den enorme samlingen. Til slutt falt valget på 400 kunstverk som nå er samlet i utstillingen «Spitzmaus Mummy in a Coffin and other Treasures» – en tittel som i seg selv oser av Wes Anderson.

*

Vilkår