Floral høst

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Hos motehusene blomstrer det fremdeles.

Styling: Sunniva Hartgen / Hår: Andrés Kløvstad / Makeup: Linda Wickmann

At klesdesignere lusker rundt blant stilker og fargerike kronblader på jakt etter inspirasjon til sine kolleksjoner, er ikke noe nytt. Men de siste årene har blomstene fått spille både hovedrollen og alle birollene i flere motevisninger. Mye av æren bør nok tilfalle italienske Alessandro Michele, som tok over som sjefdesigner hos Gucci i 2015. Han har gjort ville blomstermønstre trendy – og gjerne flere ulike mønstre i samme antrekk.

Fakta: Høstens trender No. 3: Florale mønstre

Skjorte: Britt Sisseck

Bukse: Riccovero

I disse dager blåser motehus som Marni, Valentino, Dolce & Gabbana, Balenciaga, Acne og Ganni i tradisjonen som tilsier at blomster tilhører vår- og sommerkolleksjonene, og sikter mot en skikkelig floral høst. Aller helst skal mønstrene minne om dem på gamle gardiner – enten det er snakk om gardinene på Versailles-slottet eller de litt falmede fra 70-tallet som fremdeles henger i din mormors stue på Vestli.(Vilkår)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.