Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

no_topic

Rik på blondine-blogg

Isabella Löwengrip (17) hyper klesmerker og insteder og tjener millioner på bloggen sin.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Stockholmsblondinen er bare en 17 år gammel gymnas-elev med ekstrajobb i et juristbyrå, men hun vet godt hvordan hun skal gjøre business:

Under navnet Blondinbella tjener Isabella Löwengrip millionbeløp på produktplassering, skriver Stockholm City.

Fra politikk til mote
Löwengrip er aktiv i Moderata ungdomsförbundet, og i begynnelsen var meningen med bloggen å verve ungdommer til forbundet. Men det tok ikke lang tid før hun merket at leserne hennes - hovedsakelig tenåringsjenter - var mye mer interesserte i mote og trender enn politikk. Dermed endret hun bloggens innhold, og snart ble den en av de mest leste i Sverige.

Les bloggen hennes her (ekstern lenke)

I dag har Blondinbella cirka 200.000 unike besøkende på en uke og annonserene har for lengst innsett bloggens potensiale for produktplassering.

Får betalt for hyping
På bilder og i tekst forteller Isabella i detalj om klærne hun har på seg, sminke hun har lyst på og utesteder og caféer hun besøker. Det leserne hennes ikke vet, er at hun får fett betalt for å nevne merkene.

Bloggen drives som et aksjeselskap, men Isabella Löwengrip vil ikke fortelle nøyaktig hvor mye hun tjener på å nevne ulike klesmerker og insteder i tekstene sine.

- Men det er bra. Jeg har ganske dyre vaner og shopper for cirka 10.000 kronor i måneden, sier hun til City.

Videoer fra D2