Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Linus Sundahl-Djerf
Linus Sundahl-Djerf les mer

no_topic

Varmer New Yorks ullunger

Da Vibeke Kvam Johansen så unger fryse i sin nye hjemby, åpnet hun nettbutikk.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Jeg har sett ildrosa, bare legger i iskaldt vær. Man skulle jo tro de var mer opplyste her borte, men amerikanske foreldre aner ikke hva merinoull er, sier Vibeke Kvam Johansen (34).

Da frisøren fra Lilleaker i Oslo ankom sin nye hjemby New York, så hun seg nødt til å tilby amerikanske foreldre å låne ullklær til barna som lekte ute vinterkulden. Ungene frøs.

– I USA kler de fortsatt barna i bomull, og synes ikke å være klar over godene med strømpebukser og gensere laget av mykt ull, sier Johansen.

Derfor startet hun nettbutikken Ellas Wool.

Tre dager etter lansering hadde New York Times fått nyss om det nye lille firmaet som selger barneklær i merinoull og alpakka, og omtalte henne som «Wool Queen of Brooklyn». Dermed var det gjort.

– Jeg selger varer for 50.000 kroner på én dag. Det eneste jeg gjør for tiden, er å pakke.

Når Johansen får en idé, tar det få dager før den er satt ut i live. For ett år siden tok hun med seg sin norsk-amerikanske mann Christian Nordtømme (37), datteren Ella (4) og sønnen Mikkel (1) til Park Slope i Brooklyn. Hun hadde googlet seg frem til det mest barnevennlige området i New York i sin søken etter «å finne på noe gøy mens barna fortsatt er små». Opprinnelig var planen å starte vintagebutikk under mammapermisjonen.

– Da jeg så hvor mange barn som fryser her borte, ble jeg litt sjokkert ... Jeg mener, boblejakke og shorts?

Ullklærne hun selger er fra ulike skandinaviske produsenter, men hun leter etter «en kul investor» for å kunne lage sine egne ullklær.

– Hvorfor merinoull?

– Det klør ikke, det kan vaskes i vaskemaskin, barna sover bedre, stoffet trekker til seg fuktighet når det er for varmt og holder barna varme i kulden, sier Johansen.

 

Nett: ellaswool.com

Videoer fra D2