Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

no_topic

Idas streker

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Du har kanskje lagt merke til streken hennes på VGs tegneseriesider eller i Frode Øverlis Rutetid-blad, men i høst har tegnekarrieren til Ida Larmo virkelig begynt å skyte fart.

For det første har hun illustrert «Verdens farligste gjeng», den nyeste barneboken fra alltid hyperaktive og populære Arne Svingen.

For det andre har hun fått boltre seg i stort format i billedboken «Markel Meitemark går over (kommune) grensa», skrevet av Rut Teian.

– Jeg har alltid ønsket å illustrere billedbøker for barn, så med Markel Meitemark vil jeg si at det har løsnet. Store oppslag med mange detaljer, tusj og vannfarger er helt klart noe av det jeg liker aller best å jobbe med, forteller Larmo til D2.

Hun er i høst i barselpermisjon, men prøver å jobbe med en tegneserieroman mellom «bleier og melkespreng».

Dessuten har hun alt snust på et større publikum med vitsetegningene «Spesielt», som går fast i Rutetid, samt stripeserien «Vrengte bukselommer», som gikk som gjesteserie i VG ifjor – og er samlet i ett album.

– «Vrengte bukselommer» er en 90 prosent selvbiografisk serie, som handler om parforhold, oppussing, graviditet, småunger, livet på landet, bikkje, rot og det som hører med i en nyetablert og ukjent voksentilværelse. Jeg har nok å ta av med hensyn til materiale, så kanskje blir det flere album veldig snart. Mer meitemark og farlige gjenger blir det helt sikkert.

Videoer fra D2