Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Utvalgt

Pulp fiction 2.0

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Er den billige digitalboken vår tids svar på førkrigstidens pulp-litteratur? Den gang ble forlagsbransjen revolusjonert av masseproduksjon av billige magasiner og pocketbøker i høyt tempo. Det ferske forlaget Dr. Spruce Books mener det, og gir nå ut andre runde av «Ildahl-serien» som e-påskekrim i seks daglige episoder fra i dag, til salgs via ­Ibookstore og Kindlestore for 12 kroner episoden.

– Vi har lyst til å kombinere det beste fra det gamle med det nye. I våre øyne er det innenfor det vi kan kalle «nypulpen» de mest spennende tingene skjer nå. Vi tenker­ både lokalt og globalt. Det er ingenting i veien for at vi kan selge bokserier i Australia eller Pakistan fra en låve på indre Hedmarken, forteller forlegger Christian G. Falch i Dr. Spruce Books.

Bak «Ildahl-serien» står forfatteren Eirik Ildahl (bildet),­ kjent for alt fra tegneseriemanus til Fantomet og den episke albumtrilogien «Solruns saga» på 1980-tallet til filmmanus som «Blackout» og «Hodet over vannet».

– «Ildahl-serien» er, som tittelen antyder, 100 prosent selvbiografisk. Mens den første serien fortalte om mine opplevelser som diamantsmugler i Sentral-Afrika, har jeg i årets påskekrim konsentrert meg om min tid som PST-agent og kardinal i Vatikanet, der jeg gjør oppsiktsvekkende oppdagelser både i katakombene og andre undergrunnsmiljøer i den evige stad, forteller Ildahl.

Den første serien ble publisert i seks deler ifjor, og ble i vinter samlet i pocketversjon som «Ildahl-serien 1». ­Forlaget kaller det en røverromanserie.

– Noen lesere vil kanskje oppleve beretningen som en krysning mellom bekjennelseslitteratur og røverroman, men det er jo en karakteristikk som rammer de fleste selvbiografier. Virkeligheten har alltid mange ansikter, sier Ildahl.

drsprucebooks.no
 

Se også:
PÅ BAR BAKKE: Norske skieldoradoer går en regntung tid i møte. Om få år vil påsken være snøfri flere steder - sjekk om ditt sted får påskesnø!

HELLSTRØMS KLASSIKERE: Bouillabaisse - fiskesuppen som endret verden for Eyvind Hellstrøm.

SIGNATURRETTEN: Oppskriften på vegetarburgeren til Smalhans.

MODERNE STRIKK: Den norske strikkekoften har fått sin renessanse.

SEIGVENN: Rockebandet Seigmen feires med fototung biografi.
 

Les mer fra D2 her

Litteratur Underholdning Utvalgt
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Videoer fra D2