Robinsonskolen

Tekst

Fra barnevernsinstitusjoner i Bronx vokste Barry Robson opp til å bli boksetrener. Nå har han åpnet et eksklusivt studio i Oslo.

Fra barnevernsinstitusjoner i Bronx vokste Barry Robson opp til å bli boksetrener. Nå har han åpnet et eksklusivt studio i Oslo.

– Det er to typer mennesker som kommer hit – de som sier «Barry, ødelegg meg», og de som vil ha det morsomt og gå ut døren med litt større selvtillit. 

Barry Robinson (34) står på gulvet til The Box Oslo, treningsstudioet han åpnet dørene til for få uker siden, et lokale ikke stort større enn et hotellrom, beliggende i det som tidligere var en helsekostbutikk på St. Hanshaugen i Oslo. Boksesekker dingler tungt fra taket, innrammede oppslag fra asiatiske kampsportmagasiner henger på de hvite veggene.

Fakta: The Box Oslo

Nyåpnet treningsstudio i Oslo

theboxoslo.no


Om en halvtime ventes en hedgefondforvalter inn døren. Ryktet om Robinsons lille lokale har spredt seg – kundegruppen er eksklusiv, han tar imot kun 15 klienter i måneden til treninger to ganger i uken. Han vrir seg på en krakk som ser ut til å gi etter for vekten hans hvert øyeblikk.

– Jeg er blitt fortalt at enkelte kommer hit på grunn av navnet mitt. Nå snakker jeg varmt om meg selv, og det føles unaturlig – men de trener med en trener i verdensklasse, en av de mest innflytelsesrike i verden akkurat nå. Jeg har fått en slags kult rundt meg, og det er kult.

GATESMART
Under mottoet «Get fit without getting hit» misjonerer Robinson for sitt selvutviklede treningsprogram tuftet på tradisjonell boksetrening, men demper sportens voldelige image og fremhever dens fitnesspotensial.