Han bygget hytte på 300 kvadrat til svigermor

Tekst

– Jeg var litt bekymret for det vinduet, men ingeniøren mente at du kan parkere en Cadillac oppå.

– Det er et veldig enkelt konsept, sier Casper Mork-Ulnes.

Fakta: Arkitekt: Mork Ulnes Architects

morkulnes.com

Norsk-amerikansk arkitektkontor, ni ansatte fordelt på Oslo og San Francisco.

Tegner hovedsakelig privatboliger og ferie­hus, både i ­Norge og USA.

– Huset hviler på den høye betongsokkelen på grunn av all snøen.

Han snakker om fritidshuset han har tegnet til svigerfamilien sin ved feriestedet Sugar Bowl ved Lake Tahoe i California – et område som hver vinter får opptil 18 meter snø.

– Det er et av få steder i USA hvor du ikke kan kjøre helt frem. Da jeg kom igår kveld hadde jeg med begge barna og masse oppakning, og tok en taxi-snøscooter. Ellers er det bare å gå en kilometer på ski, sier arkitekten på telefon fra huset.

På topp. I øverste etasje er det stue, kjøkken og svigerforeldrenes soverom. – Alle vindusflatene kan åpnes, slik at ute og inne glir litt sammen, sier Casper Mork-Ulnes.

Vinkelrett. – Hele konseptet er enkelt: Takutspringet beskytter både mot snø om vinteren og sol om sommeren, sier Mork-Ulnes.

Skreddersydd. Bak interiøret står Lexie Mork-Ulnes, arkitektens kone. Hun er interiørdesigner, og er ansvarlig for interiøret på de fleste av arkitektfirmaets prosjekter. – Dette er et veldig kjært område for oss. Sugar Bowl ligger i Norden kommune, og minner veldig om Norge, sier Casper Mork-Ulnes.

13