Hip to be square

Tekst

Minimalistisk musikkluksus fra Bentley-produsent.

Minimalistisk musikkluksus fra Bentley-produsent.

Det er fullt mulig å ha dårligere bekjentskaper enn engelske Naim, som sammen med den skotske erkerivalen Linn representerer noe av det beste av britisk hi-fi. Selskapet slapp sin første trådløse nettverksspiller, Mu-so, i 2014. Den var meget bra, men kostet rundt 13.000 kroner, og krevde sin plass på hyllen. For dem som vil ha det noe mer moderat, har Naim nå lansert lillebror Mu-so Qb.

Fakta: Jan Omdahl

Journalist og skribent.

I D2 skriver han om teknologi, kultur og medier.

Som det i overkant fikse produktnavnet er ment å antyde, har strømmeboksen en kompakt kubeform. Den rommer fem forsterkere på tilsammen 300 watt, to diskantelementer, to mellomtoner og et basselement. I tillegg kommer to passive radiatorer som skal forbedre bassgjengivelsen. Diskant- og mellomtoneelementene er plassert slik at de skal gi et best mulig stereoperspektiv, men i praksis er jo lytteopplevelsen fra en boks som dette, tilnærmet mono.

Lydmessig er Qb ganske upåklagelig, men den kompakte størrelsen skaper noen begrensninger

Høyttalerelementene og den avanserte digitale signalprosesseringen er delvis hentet fra løsninger Naim har utviklet for luksusbilprodusenten Bentley. Produktet utstråler da også minimalistisk luksus, med en tung sokkel i klar, opplyst akryl, buede, stoffkledde paneler foran høyttalerelementene, utbyttbare i flere farger, og en topplate i børstet aluminium med et stort, opplyst kontrollhjul som fungerer som informasjonsdisplay, styringssenter og volumkontroll.

Foto: Andy Cahill / Photoworks / Naim Audio

Foto: Andy Cahill / Photoworks / Naim Audio