Instagram-misjonærene

Tekst
Foto
London / Oslo

Jesus 2.0. Et enormt produksjonsapparat omkranser Hillsong-konferansen, en av verdens største kristne begivenheter, som i år ble arrangert for 31. gang.

Menighetsliv. God stemning blant unge kirkegjengere på Hillsong-konferansen.

Elektronisk musikk og opprevne jeans – nordmenn flokker til kirken som frelste Justin Bieber.

Pastor Chris Mendez (38) hadde tatt sin tredje overdose på en nattklubb i Sydney, Australia. Han lå med hodet i toalettskålen og kastet opp, helt sikker på at dette var slutten, denne gangen fikk han ikke flere sjanser.

Nå står han på scenen i Londons massive O2 Arena. Scenelyset flommer over ham, han forteller om jenta han møtte den kvelden, som snakket til ham fra den andre siden av dodøren.

Fakta: Hillsong

Australsk mega­kirke med røtter i pinsebevegelsen

hillsong.com

Grunnlagt av ekteparet Brian og Bobbie Houston i 1983.

Underselskapet Hillsong Music er en av de største aktørene innen moderne lovsang, og musikken kan høres i kirker verden over.

Har kirker i 15 land på seks kontinenter, deriblant i København, Stockholm, London og New York. Hver uke deltar rundt 100 000 mennesker på gudstjenester.

– Hun sa: «Jeg møtte en mann og navnet hans er Jesus.»

De nær 20.000 menneskene i salen reiser seg fra setene sine og jubler i henrykkelse, for de har også møtt denne mannen, de vet hvem han er, det er derfor de er her, under de hvelvede takene til verdens mest populære underholdningsarena.

Kanskje er de her også fordi pastorene ligner undertøysmodeller under de stramme designerklærne. Muligens liker de at lovsangene høres ut som en perfekt laboratoriemiks av Taylor Swift og Justin Bieber, at alle er så unge, at de har så fine skinnjakker – er de fra Acne? – men først og fremst er de her på grunn av Jesus.