– Ikke gi ut ting du kommer til å hate senere

Tekst
Foto

Popstjernen LidoLido gikk i glemmeboken her hjemme. Nå gjenoppstår Peder Losnegård som Los Angeles-stjerneskuddet Lido.

– Jeg var veldig nervøs for hva amerikanerne skulle tenke om en bleking fra Norge som blander hiphop og gospel, det høres ut som en fryktelig dårlig og farlig idé. Men jeg har aldri møtt noe som helst motstand eller fordommer, det har gått knirkefritt.

Fakta: Lido

Artist, produsent og låtskriver

soundcloud.com/lidogotsongs

Peder Losnegård, fra Tysvær i Rogaland, født i 1992.

Havnet på delt femteplass i MGP Junior i 2005 som Lil’ P. Var med i «Det store korslaget» i 2009.

Debuterte med singelen «Go’n Be Gone» i 2009.

Begynte å gi ut musikk og være dj anonymt som Trippy Turtle i 2013, før han flyttet til Los Angeles og gjenoppsto som Lido i 2014.

Vant «årets nykommer» og Gramo-stipendet under Spellemannprisen 2012.

Aktuell med albumet «Everything» utgis fredag 7. oktober. Jaden Smith, Astrid S, Vic Mensa, Joey Purp og Aksel fra MGP Junior 2014 er gjester.

Konsert i Kulturkirken Jakob torsdag 22. september.

Peder «Lido» Losnegård (23) fra Frakkagjerd i Tysvær utenfor Haugesund snakker lavmælt, nesten gammelmannsknitrete, inne i lokalene til klesbutikken Yme i Paleet. «Absolutt» og «fy søren» er favorittordene. Utenfor har køen av asiatiske moteturister, gatevante hustlere og beinharde Kanye West-fans, som har tilbragt natten på Karl Johans gate, nettopp våknet. Ytterligere to netter i sovepose gjenstår før de kan slå klørne i hvert sitt par med Kanye-designede Yeezy Boost 750-sko for rundt tre tusenlapper. De ville blitt sjokkert om de fikk høre at Lido nettopp takket nei til å kjøpe et par til fotoopptaket. Trolig ville de også blitt imponert over rogalendingens meritter.

Etter at han abdiserte som popstjernen LidoLido i 2013, har Losnegård etablert seg på nytt som bare Lido i Los Angeles. Den norske Wikipedia-siden har gitt ham opp, men de to seneste årene har Losnegård jobbet med fremadstormende artister som Ariana Grande, Banks og Chance the Rapper og remikset Justin Timberlake, Bastille, The Weeknd og Disclosure. Han har vært kjæreste med det amerikanske stjerneskuddet Halsey, og produsert deler av det suksessfulle debutalbumet hennes.

I vinter vakte han oppmerksomhet med David Bowie-hyllesten «Space Oddity» og remiksen av Kanye Wests «The Life of Pablo»-album som «The Life of Peder». Og i mai urfremførte han sitt kommende «Everything»-album, som utgis fredag 7. oktober, på Coachella-festivalen i California – med Will Smiths sønn Jaden som gjesterapper.

«Han har omtrent like mye edge som en badeball», skrev Dagbladet da annetalbumet floppet i 2013, nå har Lido rømt fra imaget som gla’rapper og fjortisidol – og gjenskapt seg som eksperimentell og melankolsk artist i USA.