Kunsten å skape seg

Tekst
Foto

Lever som en rapstjerne. Lars Vaular utforsker i høst grensene mellom artisten «Lars Vaular» og privatpersonen Lars Vaular, og for artisten er gruppesex en del av pakken. Bildet er tatt under innspillingen av en musikkvideo som ikke kommer til å bli fullført som planlagt.

Dagens mest suksessfulle musikere boltrer seg i kunst, film og mote. For Lars Vaular føles det meningsløst å gi ut lyd uten bilde.

Lars Vaular brukte helgen på å spille inn dristige nakenscener på Grønland i Oslo istedenfor å være hjemme hos kona og sønnen. Musikkvideoen ble spilt inn til en kommende sang om gruppesex, men etter innspillingen ble det klart at videoen neppe blir fullført som opprinnelig planlagt.

Når sangen utgis, henger dermed i løse luften – for det føles meningsløst for Vaular å gi ut sanger uten tilhørende video. Selv når bergensrapperen snakker om 20 år gamle hiter, refererer han til da han så dem – ikke hørte dem – først.

– Jeg lager mange låter uten videoer, men de blir ikke gitt ut med det første. Med utgivelsene som kommer, spør jeg meg alltid hva som er viktig for meg, hvor mange sanger jeg har igjen i meg. Det må føles viktig for meg for å gi ut en låt, gjerne en som oversettes bra til en musikkvideo, sier Vaular.

Folk skriver «bra promo», men serien har ikke noe med promotering av en utgivelse å gjøre; den er et selvstendig verk. Jeg tenker på det som luksus, at jeg har mulighet til også å produsere en slik ting

Lars Vaular — artist